En av våra vänner, Martin Andersson, har precis släppts sin första kokbok. Det är ett inititativ som vill lyfta lokala producenter och lokal matlagning. Boken har nischat sig på Uppländska råvaror. Nu har han tillsammans med fotograf Alex&Martin, skribenten Anders Melldén och formgivaren Peter Assarsson gjort kokboken Lite dyrare mycket bättre mat.
Vi har självklart boken hemma och det blev inspirationen till söndagens middag
På vår pizza har vi lök, soltorkade tomater, oliver, paprika, chilisalami, tomatsås, mozarella, bladspenat och philladelphia |
Tomat sås från Martins bok. Bra recept med tomater, morötter, balsamico, lök, vitlök, honung, tomatpure,timjan och persilja |
Vi la in egna soltorkade tomater med chili, olivolja och vitlök. |
Pizzan klar! |
Den pizzan såg jättegod ut!
SvaraRaderaHär blir det oxå träning efter helgen ;) Kram Suss
Läcker pizza! Hoppas powerwalken var skön.. Kraaam Pia
SvaraRaderaÅh, så gott det ser ut! Finns boken ute i vanliga bokhandeln?
SvaraRaderaKram /Maria
Den finns att köpa på Stationen signerat alt på tex kvantum i Gränby!
RaderaJag betalar gärna lite mer och får därmed också finare mat. Vi har en gårdsbutik i närheten av oss, där vi ofta köper kött och grönsaker. Så mycket godare och så mycket bättre. Bara fördelar alltså. Priset skiljer sig inte så mycket heller faktiskt.
SvaraRaderaDen pizzan hade jag inte sagt nej till, så mycket gott på den. Kokboken verkar verkligen fin.
Kram Malin
Kokböcker får man aldrig får många av... Särskilt trevligt med en med lokal anknytning!
SvaraRaderaLycka till, mångar trevliga middagar!
/Kristina
.. Och Anders Melldén är ju en kompis till oss:) Är grymt nyfiken på boken och hade tänkt köpa den till sambon till fars dag, men den finns än så länge bara i uppsala vad jag förstår..?
SvaraRaderaps.. ja visst är dixon lamporna helt underbara!
//nanna
Jag tror den bara finns att köpa i Uppsala. Du får be er vän Anders att skicka den:) Boken är verkligen jätte fin!
Radera