29 juli 2012

Morotskaka


  • Igår var vänner över på Tapas middag, riktigt bra avslut på semestern. Till dessert bakade jag en morotskaka. lite överraskning eftersom alla vet att jag aldrig bakar annars eller i princip aldrig har bakat innan.
  • Den blev faktiskt riktigt god så här har ni receptet....Lycka till!

Morotskaka
  • 3  ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

  • 30 g mjukt smör
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 60 g philadelphiaost
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna innan du börjar med:

Cream Cheese Frostingen

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan.

1 kommentar:

  1. OJ:) Men det är ju kul att baka, när man väl gör det:) Den såg god ut!!!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för era fina kommentarer.

Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail: j.norrestam@hotmail.com

Välkommen åter!

Pool 2022

Reklam för poolgiganten  Vi har lovat oss själva att 2022 ska vi köpa POOL!  Vi har länge tyckt att det skulle vara  härligt att ha en egen ...