- Igår var vänner över på Tapas middag, riktigt bra avslut på semestern. Till dessert bakade jag en morotskaka. lite överraskning eftersom alla vet att jag aldrig bakar annars eller i princip aldrig har bakat innan.
- Den blev faktiskt riktigt god så här har ni receptet....Lycka till!
Morotskaka
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl solrosolja
- 4 1/2 dl rårivna morötter
Cream Cheese Frosting
- 30 g mjukt smör
- 2 dl florsocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 lime
- 60 g philadelphiaost
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
- Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna innan du börjar med:
Cream Cheese Frostingen
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över morotskakan.
OJ:) Men det är ju kul att baka, när man väl gör det:) Den såg god ut!!!
SvaraRaderaKram