11 maj 2012

Hotell Post i Göteborg




Ett stenkast från Centralstationen i Göteborg låg länge stadens postkontor och nu har det öppnat igen, men i ny tappning. Clarion Hotel Post är en skön blandning av gammalt och nytt. Vi var där och åt i Onsdags när vi var nere på jobb i Göteborg

Hotellet är ett gammalt postkontor och eftersom vissa delar är k-märkta fick nybyggnationen anpassas en del. Den äldre arkitekturen har matchats med toppmodern design och konst i en härlig kombination.

Clarion hotel post har storsatsat på konst och därför kan den design och konstintresserade hitta många godbitar att kika på under sin hotellvistelse. Bland annat en väggdekoration av en tillplattad postbil.


Receptionsdisken är formgiven av Lena Bergström som bl.a har flertalet av vackra saker hos Orrefors. Hela disken är som ett stort slipat glas med fasetter som bryter luset. Ovanför hänger också lamporna med kristaller som också är av Lena Bergström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för era fina kommentarer.

Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail: j.norrestam@hotmail.com

Välkommen åter!

Pool 2022

Reklam för poolgiganten  Vi har lovat oss själva att 2022 ska vi köpa POOL!  Vi har länge tyckt att det skulle vara  härligt att ha en egen ...