Klar på ca: 1h 30 min
Ingredienser
25 g (1/2 pkt) färsk jäst 3 dl ljummet vatten 0.5 dl god olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7,5 dl vetemjöl special Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
1 ask körsbärstomater
1 kruka färsk basilika
Gör så här:
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
Strö över tomater och basilika och tryck ner hela tomater och basilikablad i degen.
Grädda brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
åh så gott det ser ut! det ska jag nog baka till helgen :)
SvaraRadera