5 augusti 2012

Gårdagens Bröd

Focaccia med körsbärstomater och basilika







Klar på ca: 1h 30 min
Ingredienser

25 g (1/2 pkt) färsk jäst 3 dl ljummet vatten 0.5 dl god olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7,5 dl vetemjöl special Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning 
  1 ask  körsbärstomater 
1 kruka färsk basilika 

Gör så här:

Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
 Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
 Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
Strö över tomater och basilika och tryck ner hela tomater och basilikablad i degen.
Grädda brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

1 kommentar:

  1. åh så gott det ser ut! det ska jag nog baka till helgen :)

    SvaraRadera

Tack för era fina kommentarer.

Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail: j.norrestam@hotmail.com

Välkommen åter!

Pool 2022

Reklam för poolgiganten  Vi har lovat oss själva att 2022 ska vi köpa POOL!  Vi har länge tyckt att det skulle vara  härligt att ha en egen ...